Landscape Architect & Specifier News

JUL 2017

LASN is a photographically oriented, professional journal featuring topics of concern and state-of-the-art projects designed or influenced by registered Landscape Architects.

Issue link: http://landscapearchitect.epubxp.com/i/847612

Contents of this Issue

Navigation

Page 45 of 133

activated wine barrels. The Mansion's east terrace provides an elevated view down into the sabal hammock lazy river, which flows through the 'wine cellar' of the Ruinous Mansion. Centered on the icon tower of the Ruinous Mansion, the Family Pool deck terraces down to the infinity edge pool to give all deck chairs an uninterrupted view of the pool, lake, and dive in movie screen. Located on the eastern edge of the Walt Disney World® Resort's 43 square mile property, the site's attributes included the Bonnet Creek Canal and adjacent wetlands, thus lacking prominent natural amenities to orient the development. To maximize the site attributes and offerings, working with the developer, the design team opted for a Tower configuration to allow for a large resort amenity oasis and provide great views of the entire Walt Disney World Resort. The master plan oriented the Resort Tower for equal angle views of Magic Kingdom and EPCOT from the guest rooms and rooftop Capa steakhouse to capitalize on views of 46 Landscape Architect and Specifier News Above: Filtration, ETS ultraviolet disinfection and related aquatic components for the pools and water features require a massive room of highly engineered plumbing. The Ruinous Mansion on Explorer's Island hides the major pool equipment from sight. Left, Top & Middle: The kid's pool area on Explorer's Island was conceived as backyard estate gardens with an old well and dilapidated colonnades. Zero entry wading pools wrap around an interactive splash pad. Curtains of water pour from the arched columns, and water spouts from the ruins. There are choreographed lighting displays and fog elements. The 4 stand-alone deck columns jet water 30' in the air. Bottom: The playground at the Kids for All Seasons was designed in collaboration with Landscape Structures and Rep Services. The playground theme engaged the idea of the old citrus estate by creating elements from an old citrus packaging plant. Continued on page 48

Articles in this issue

Archives of this issue

view archives of Landscape Architect & Specifier News - JUL 2017