Landscape Architect & Specifier News

NOV 2017

LASN is a photographically oriented, professional journal featuring topics of concern and state-of-the-art projects designed or influenced by registered Landscape Architects.

Issue link: http://landscapearchitect.epubxp.com/i/896368

Contents of this Issue

Navigation

Page 52 of 125

The clients' primary landscape goal was to minimize the chance of future home flooding. As the couple enjoys entertaining, it was they wanted accessible, ambient, comfortable and well lit spaces. In the front yard, the goal was to improve curb appeal and create an interesting entrance with a sitting area. The clients wanted to buffer the walking trail adjacent to the property. The wife wished to convert the storage and unkempt patio outside of her office into a private planting area with a swim spa. The back of the property, approximately 10,000 square feet, has views of the hills and horses on the equestrian trail. The homeowner wanted open views and no privacy fencing. Several fruit trees existed, but were not planted in ideal locations, and many more were desired. An important goal included an outdoor grilling area to include a sink, refrigerator, trash areas, storage space and seating. Since they cook extensively, nearby access to lemons, limes, tomatoes and herbs should be located near the outdoor kitchen. Other desireable features were the sound of water, a fireplace, an area for the dogs to run, and an updated cutting garden space. November 2017 53 Above: The entertainment area features an outdoor kitchen with an open patio cover. The kitchen was located above the previous pool, with additional terraced walls to create the kitchen garden. The multipurpose patio cover was designed for sun protection and to supply locations and conduit for speakers, downlighting and electric heaters. The kitchen counter has food preparation spaces and seating. Right: Each of the paved areas has a different pattern within a sandstone colored border. The landscape architect created a custom random pattern with four sizes from Olsen Pavingstone's Infinity Collection for the rear and part of the driveway. The fireplace area, the outdoor kitchen and the dining area under the balcony all incorporated a cafe colored, timber texture plank paver. The area off the office integrated a diamond pattern. The front driveway repeated the diamond pattern inside a thirty foot quatrefoil surrounded by a a double border, sandstone and cafe. The half circles of the quatrefoil lead to walkways designed with the two smallest size pavers.

Articles in this issue

Archives of this issue

view archives of Landscape Architect & Specifier News - NOV 2017