Landscape Architect & Specifier News

AUG 2018

LASN is a photographically oriented, professional journal featuring topics of concern and state-of-the-art projects designed or influenced by registered Landscape Architects.

Issue link: https://landscapearchitect.epubxp.com/i/1012355

Contents of this Issue

Navigation

Page 13 of 149

Continued on page 16 14 Landscape Architect and Specifier News h a rd s c a p e s Nestled into the woods overlooking acres of agricultural fields, Platte County Ridge with a View takes the words, "outdoor living" to a new extreme. Lorax Design Group of Overland Park, Kansas, designed this expansive project to match the aesthetic of our client's mountain lodge home. The use of natural materials, flagstone for the pool deck and sandstone for the infinity wall, creates a comfortable ambiance in every area of the project. Moving water provides a relaxing backdrop of white noise in any location. The bones of Platte County Ridge with a View were established long before contractors broke ground. Having a clear vision is of utmost importance for a project of this magnitude. Early on, we clarified the client's desire and learned from their input. We translated their desire into our design – our clear vision resulted in a consistent approach that resulted in a congruent, cohesive project. Our design includes an upper pool, complete with an entry reef and free form spa that seamlessly transitions into the upper pool basin. As with every project, we create a design that allows the site to work for us, not against us. We faced a challenging location with major grade changes where a traditional waterline pool simply wasn't an option. Our solution was a design that terraced the backyard, allowing us to incorporate a plunge by Lorax Design Group Natural Accents The water features and cabana at this private residence in Platte County, Missouri are framed with natural hardscape materials. Lorax Design Group of Overland Park, Kansas, was presented a site with numerous grade changes that made the project much more of a challenge. The steep hillside forced them to creatively transition the project from the upper level to the lower level.

Articles in this issue

Archives of this issue

view archives of Landscape Architect & Specifier News - AUG 2018