Landscape Architect & Specifier News

NOV 2018

LASN is a photographically oriented, professional journal featuring topics of concern and state-of-the-art projects designed or influenced by registered Landscape Architects.

Issue link: https://landscapearchitect.epubxp.com/i/1045823

Contents of this Issue

Navigation

Page 45 of 125

The firm designed two additions to the residence - an entry vestibule to the south, "giving the residence a much needed protected entry," and a living room to the north - both with extended shade structure canopies that protect the house and its residents from the extreme heat commonly experienced in the arid region. "The uncomplicated composition floats within a meadow of drought-tolerant grasslands, serving to frame long views and establish an appealing, fluid entry sequence to the front door," relates Colwell. "The clean lines and restrained palette of rustic beams, slender columns and siding of varying widths, cast-in-place concrete, gravel and water create a contemplative, inwardly focused space in front, and a comfortable outdoor entertainment patio to the north." As for the shade structures, they were made with steel and were implemented with the intention of rusting overtime in order to complement the colors of the house's bricks. Colwell explains that they are purposefully less transparent close to the house but "as they move outward, they become more open and that's all about adjusting the eye gradually, really improving that experience of going from inside to out" so you are not suddenly hit with glare. Also included in the design is a patio with a water feature made from concrete and veneered with granite that Colwell calls a reflecting pool. "We were trying to really get reflections as they have the most amazing clouds and real wide open spaces," she says. Above: The shade structure canopies were designed to transition light quality from opaque to semi-transparent to full light, and to visually anchor the house. Middle: The intent of the entry vestibule, which was also made of steel that rusted, was to create a more interesting walkway, protect the front door from weather and serve as a mudroom. It was tied in the giant shade structure to represent the style of the locale and also to better connect the entry into the house. 46 Landscape Architect and Specifier News

Articles in this issue

Archives of this issue

view archives of Landscape Architect & Specifier News - NOV 2018