Landscape Architect & Specifier News

JAN 2019

LASN is a photographically oriented, professional journal featuring topics of concern and state-of-the-art projects designed or influenced by registered Landscape Architects.

Issue link: https://landscapearchitect.epubxp.com/i/1068710

Contents of this Issue

Navigation

Page 63 of 117

64 Landscape Architect and Specifier News Above: The existing communications antenna was required to remain operational throughout the demolition and construction process, as it provided a critical link for fire response. Bioswales were incorporated into the parking lot to fully harness the benefits of on-site storm water management by filtering runoff. LEDs were incorporated in the parking area and throughout the site to improve safety and security. Below: Before the renovations, the old buildings were a clump of semi-temporary modular buildings that were never intended for a long period of use. Top: Decomposed granite, gravel and cobblestones were used to create the meandering dry creek in order to capture and direct runoff from the buildings and parking lot to the 2,000 square foot cobbled rock recharging basin at the facility's entry. A central courtyard was filled with flora native to the local mountains and watershed and was an integral part of the project. An underutilized warehouse was rehabilitated and repurposed to function as an additional office space and to enclose the previously open courtyard. The site also features a dry creek bed that acts as a stormwater-runoff solution and winds it way into the rainwater retention pond. The main building was designed to allow plenty of natural light to enter, and solar panels were instated on the roof. Mary McGrath, the executive architect for the project stated in a different article that the landscape was "designed not so that stormwater is reused, but so that it's returned to the earth. It percolates back into the soil." Special Factors In selecting materials, the landscape architects used boulders, large shade trees, Southern California mountain native plants, paving materials, LED lighting and park-style furniture, to soften and enhance the newly created space between the existing, rehabilitated warehouse and the new headquarters building. Significant grade adjustments were made to fully integrate the warehouse building and former loading docks seamlessly into the central courtyard and to meet ADA requirements. Lighting was incorporated for area security and safety. Federal facilities

Articles in this issue

Archives of this issue

view archives of Landscape Architect & Specifier News - JAN 2019