Landscape Architect & Specifier News

JUN 2017

LASN is a photographically oriented, professional journal featuring topics of concern and state-of-the-art projects designed or influenced by registered Landscape Architects.

Issue link: https://landscapearchitect.epubxp.com/i/835218

Contents of this Issue

Navigation

Page 46 of 141

June 2017 47 Delaware Technical Community College, the state's only community college, has four campuses. The Stanton campus opened in 1973, and in spring of 2016 renovated a 13,000 square foot space located in the heart of the campus. The college is undergoing several improvement projects to upgrade and expand their facilities to be more efficient, progressive and sustainable. Located in an important hub of the campus, adjacent to the student center, bookstore and dining hall, the courtyard was unattractive, underutilized and lacked a sense of place. The space was primarily used as a pedestrian cut-through, as it was not inviting as a destination to linger and enjoy. Pavements, walls, plantings, and furnishings were dated and in poor condition. There were also severe drainage issues. Working with the architect and civil engineer, the landscape architects at Sikora Wells Appel led the $2 million courtyard renovation. The intent was to create a destination for students, staff and faculty to enjoy on campus. The courtyard provides a variety of seating elements and garden spaces to accommodate dining, studying, events, or just lounging. One of the most prominent features of the new courtyard is the centrally located sculptural steel canopy, intended to provide shade and protection from the elements as well as create a covered space for performances and events. The canopy is lit with changeable LED colored lights that can transform the space for evening use. Other courtyard improvements include terraced ipe wood benches, an ipe deck that doubles as a performance space, a radial concrete bench with ipe top, a dining terrace with flexible seating and bar tops overlooking the Community Landscape Architecture by Sikora Wells Appel Left: At the center of Delaware Technical Community College's Stanton campus, Sikora Wells Appel gave new life to a 13,000 square foot courtyard. The renovations were completed in spring 2016. The upper patio area has metal barstool seating adjacent to the stainless steel railing that was custom built for the project. LED lighting is integrated throughout the courtyard, including color- changing options for the canopy.

Articles in this issue

Archives of this issue

view archives of Landscape Architect & Specifier News - JUN 2017