Landscape Architect & Specifier News

JUN 2017

LASN is a photographically oriented, professional journal featuring topics of concern and state-of-the-art projects designed or influenced by registered Landscape Architects.

Issue link: https://landscapearchitect.epubxp.com/i/835218

Contents of this Issue

Navigation

Page 63 of 141

64 Landscape Architect and Specifier News human scale and sense of place conducive to community life. • The project provides choices and safety in transportation, creating a walkable space that increases accessibility for all campus users whether on foot, bicycle or in motor vehicles. • The campus community was integral in the planning and implementation of the design. Their input ensured the spaces retained and enhanced the character of the University of New Hampshire, while creating a strong and inviting sense of place, and reflecting the community's goals and values. The renovation of Conant Courtyard provides a social gathering space, improves environmental conditions, and creates a safer, more enjoyable, pedestrian experience with human scale, sense of place, and access for all. Sustainability and livability were integral in the design and all community members and stakeholders were included in the design process to ensure connection to the goals and visions of the campus community. Left: Prior to the new courtyard design, the space was a sad collection of asphalt, gravel and compacted soils in which vehicles parked haphazardly and bike parking sat in the center of a sandy triangle. Right: Geometries and turning radii were studied and evaluated to allow access for fire trucks through the central space in the event of a fire or other emergency. PHOTO: WOODBURN & COMPANY Durham Continued from page 92 'Dark Knight' Caryopteris 'Scintillation' rhododendron 'Bloomerang' lilac 'Big Time Happy' daylily 'Rozanne' geranium 'Sun and Substance' hosta BEFORE

Articles in this issue

Archives of this issue

view archives of Landscape Architect & Specifier News - JUN 2017