Landscape Architect & Specifier News

JUN 2017

LASN is a photographically oriented, professional journal featuring topics of concern and state-of-the-art projects designed or influenced by registered Landscape Architects.

Issue link: https://landscapearchitect.epubxp.com/i/835218

Contents of this Issue

Navigation

Page 67 of 141

68 Landscape Architect and Specifier News The corporate campus, a featured selling point for most tech companies, has evolved from the gardenesque landscape to a company environment offering a wide variety of opportunities for work … and play. CenturyLink is an S&P 500 telecommunications company providing broadband internet, television and telephone services in 37 states. The company headquarters is situated on 77 acres in Monroe, Louisiana, which includes an old pecan grove and frontage along Bayou Desiard, which is adjacent to Black Bayou Lake National Wildlife Refuge Black Bayou Lake. The area is surrounded by cypress and tupelo trees and swamps that transition to bottomland hardwoods and then into an upland mix of pines and hardwoods. With CenturyLink experiencing significant growth, nearly 18 billion in revenue in 2015, the company needed to expand the campus and build new facilities. The goal was to create an inspiring world-class research and development hub, a kind of collaborative "work anywhere" campus, while preserving natural resources. The campus planners and landscape architects at EDGE worked with the architects at Moody Nolan and a diverse team of consultants to evaluate the spatial impacts of future growth and make recommendations for new construction that would minimize the environmental footprint of the new development. The final plan created a home for a new 300,000 square foot Technology Center of Excellence, a supporting parking structure and mechanical building, while preserving the natural features of the site and establishing a strong connection to the existing headquarters building. Technology Center Courtyard The focal point of the site is a new 2.2-acre courtyard situated between the office building and the new Technology Center. The design goals of the courtyard were to create a comfortable

Articles in this issue

Archives of this issue

view archives of Landscape Architect & Specifier News - JUN 2017