Landscape Architect & Specifier News

JUN 2018

LASN is a photographically oriented, professional journal featuring topics of concern and state-of-the-art projects designed or influenced by registered Landscape Architects.

Issue link: https://landscapearchitect.epubxp.com/i/995789

Contents of this Issue

Navigation

Page 51 of 133

52 Landscape Architect and Specifier News For the Teachers-Dyer Complex, home to the College of Education, Criminal Justice, Human Services and Information Technology, the landscape is an extension of the college's educational mission: providing a multipurpose, place-specific and sustainable learning landscape. The Teachers-Dyer complex consists of two buildings—Teachers Hall and Dyer Hall—which have grown together over the last 87 years to form a roughly U-shaped structure surrounding a large courtyard. In the early 2000s, the college made the decision to update its buildings and site to create a more attractive and modern learning environment for students. As part of a large design team led by Champlin Architecture, the Cincinnati landscape architecture firm Human Nature interviewed university and college staff to gain a better understanding of their specific needs and aspirations for the site. The college's dean and faculty requested a variety of outdoor spaces at different scales for teaching, learning, studying, socializing and holding special events, such as the all-college cookout held at the beginning of every fall semester to welcome students back to school. It was imperative the site acknowledge and complement the architectural character of the buildings, but also follow the design guidelines established by the campus master plan developed by Hargreaves Associates and approved in 2000. This plan identified a series of campus-wide force fields, based on existing site geometries, to help unify the campus and create a coherent system that would guide the orientation of subsequent building and open space projects. Top: LED bollards and metal halide posttop luminaires provide two levels of lighting for students navigating the U-shaped space between the academic buildings. Bottom: The entry plaza is bordered on one side by continuous brick and limestone seatwalls, called the "Topographic Seam." The seatwalls step up the slope to provide amphitheater-like seating for classes. The sunken classroom is nestled around a bosque of four bald cypress trees. Continued on page 54

Articles in this issue

Archives of this issue

view archives of Landscape Architect & Specifier News - JUN 2018