Landscape Architect & Specifier News

JUN 2018

LASN is a photographically oriented, professional journal featuring topics of concern and state-of-the-art projects designed or influenced by registered Landscape Architects.

Issue link: https://landscapearchitect.epubxp.com/i/995789

Contents of this Issue

Navigation

Page 57 of 133

Located in Mount Laurel, New Jersey, 30 miles outside of Philadelphia, Rowan College at Burlington County (RCBC), formerly known as Burlington County College (BCC), serves as a leading public institution in southern New Jersey. Traditionally a two-year commuter college, RCBC administrators closed their sister campus in Pemberton N.J., absorbed the Pemberton student population, and set the "campus transformation" in motion, with the vision of offering a four-year college experience. This experience was envisioned not only from the perspective of course work, but also from the feeling the campus evokes. With the growing student population came a new 78,000 square foot "Student Success Center," renovations to existing buildings, and a complete transformation at the core of the campus with the new Central Quad green space. Sikora Wells Appel's creation of the Central Quad was designed in concert with the new Student Success Center Building, whose design was led by USA Architects in collaboration with Moody Nolan. The new quad design balances an open lawn space designed to hold large events and ceremonies, with smaller areas for gathering, dining and studying. As the central activity hub, the Student Success Center Plaza was created with flexibility in mind and accommodates daily pedestrian circulation and outdoor dining, outdoor classes and other campus events. Anchored by numerous built-in seating options, the Success Center Plaza boasts nearly 400 linear feet of amphitheater type bluestone steps, in addition to large-scale concrete seat wall planters containing ornamental grasses, perennials, shrubs and flowering trees. By contrast, the Grove is a more intimate space, incorporating a variety Above: The 'Spine' walkway is flanked by an allée of elms, mimicking the linear layout of the 14' light poles topped with single head 'Ashberry' LED luminaires. Middle: The new central quad green space is 90% tall fescue and 10% Kentucky bluegrass.The crisscross walkways are poured-in-place concrete with broom swept finish and sawcut scoring. 58 Landscape Architect and Specifier News

Articles in this issue

Archives of this issue

view archives of Landscape Architect & Specifier News - JUN 2018